fredag 9 december 2011

Juniorvinterspelen


Imorgon är det dags för den stora juniortävlingen i Jönköping, nämligen Juniorvinterspelen. Den arrangeras av Henri von Eggers Patron och Anders Lindberg i samarbete med Club I'Stan Boule.

På lördagen spelas det en trippel där lag i olika åldrar och skicklighet mixas av tävlingsledningen. På söndagen spelas det dubbel. Till dubbeln kan ungdomarna anmäla laget själva eller om de saknar medspelare mixas de ihop med någon. Den här tävlingen är speciell på det sättet att deltagarna inte behöver haft licens eller ha spelvana sen innan. Alla ungdomar är välkomna att deltaga. Arrangörerna bjuder på startavgift, resa, mat och boende en natt, vilket är väldigt generöst.

Jag ser verkligen fram emot helgen i Jönköping, få livesända tävlingarna och visa upp ungdomsboulen för hela Sverige. Jag ska försöka att blogga också om tiden räcker till. Då blir det reportage och bilder.

Alltihopa livesänds på den här länken:
http://www.asumsbk.net/livestreaming.php Sändningen börjar kl. 11 imorgon.

Joyeux anniversaire Bruno Le Boursicaud




Grattis på din födelsedag Bruno Le Boursicaud. Jag har ju fått äran att träffa Bruno fyra gånger och till och med spelat mot och tillsammans med honom. Han är en mycket trevlig och sympatisk man som verkar gilla Sverige för han gör besök här med jämna mellanrum. Just nu är han på besök i Sverige och imorgon ska han spela i Göteborg. Om ni klickar på länken här under kommer ni till en video där ni får se Bruno vinna VM-guld i skytte i Turkiet 2010. Det är jag som filmar. 01:33:00 in i videon börjar finalen.
http://www.ustream.tv/recorded/10096945

Välkomna till min nystartade blogg

Hej. Välkomna till min nystartade blogg. Här kommer jag att blogga om pétanque/boule. Om jag får tid över under Juniorvinterspelen i Jönköping som spelas nu i helgen så kommer kanske mitt första blogginlägg bli därifrån eller så kan det bli tidigare om jag hittar något kul att blogga om. Det kan säkert bli lite bilder från tävlingen i Jönköping också.

Här kan ni följa tävlingen live. Åsums BK:s livetstreaming Vi startar sändningen cirka klockan 11:00 imorgon.