lördag 17 december 2011

Anmälda lag till Mellandagsboule i Åstorp

Mellandagsboule i Åstorp som spelas den 28/12 är fulltecknad och just nu står 5 lag på listan som reservlag. 40 dubbellag kommer till start. Det är en hel del namnkunniga spelare som ska spela tävlingen.

Här är de 40 anmälda lagen:
A Petersson, J Petersson, HÄL
A Borglin, P Nilsson, HEM
T Johansson, E Johansson, MXD
J Göransson, F Arvidson, HPK
M Green, A Karlsson, KÄV
B Sjöberg, L Sjöberg, LID
J Andersson, J Johansson, CPC
L Hansen, L Kulinder, SUN
G Larsson, G Petersson, WWI
A Halvorsen, S Åkesson, MXD
A Möller, J Tjäderqvist, MXD
B Hanson, T Hanson, TBG
M Bengtsson, S Persson, LBK
M Blixt, L Johansson, MXD
C Janson, C Janson, CPC
J Jacobsen, P Andersson, MXD
L Törnblom, B Hansson, MXD
B Rosenkvist, K Wikström, TBG
D Edman, R Svensson, RON
T Johansson, M Wahlman, MXD
I Brouer, E Hansson, ÅST
B Bengtsson, G Fridell, ÅST
F Holmqvist, M Holmqvist, LID
Ulf Wallman, T Finné, MXD
I Backe, K Brytz, HBK
A Tapper, L Ljungsryd, QUA
A Lindblad, J Pettersson, MXD
H Hugosson, S Giza, LID
L Cato, T Nilsson, KÄV
O Bergman, G Olsson, WWI
T Karlsson, M Strindheim, RON
R Carlsson, A Pramholt, RON
Y Evaldsson, M Lindén, QUA
S Jönsson, P Pfeiffer, ÅST
P Ekström, R Klang, PET
I Svensson, S Svensson, HPK
R Andersson, K Svensson, FJÄ
I Ståhl, C Karlsson, MXD
C Ohlsson, R Qvarfordt, ÅBK
R Nilsson, A Strandberg, MXD

fredag 16 december 2011

Två Rocher i topp

Dylan och Bruno Rocher är de två spelare som har vunnit flest nationella tävlingar 2011. Dylan har vunnit 10 tävlingar och Bruno har vunnit 7 stycken. Jag är lite förvånad över att inte Bruno Le Boursicaud och Christian Fazzino är med på listan.






torsdag 15 december 2011

Mellandagsboule kan bli den sista livesändningen













Mellandagsboule i Åstorp den 28/12 kan bli den sista livesändningen. Där är 40 lag anmälda och det är fulltecknat.
Det är en Öppen dubbeltävling med gruppspel och A+B slutspel. Penningpriser till de 4 bästa lagen i A-slutspelet och till de två bästa i B-slutspelet. Vi kommer att sända med ett mobilt bredband pga det inte finns bredband installerat i hallen.

Tiden för spelstart är klockan 09:30. Livesändningen börjar cirka klockan 09:15. 

36 - timmars en tuff utmaning

Tävlingen 36 - timmars i Jutan, Helsingborg närmar sig. Tävlingen spelas den 3-5 februari. Den tävlingen kommer verkligen bli en utmaning och ett test på spelarnas uthållighet, psyke och även deras fysik. Jag har själv spelat 24 - timmars i Höganäs och den tävlingen tyckte jag var tuff att spela. Nu är det 12 timmars spel till som ska genomföras. Tänker ni anta utmaningen och spela 36 -timmars?

Inbjudan 36 - timmars



Bilaga 36 - timmars



onsdag 14 december 2011

tisdag 13 december 2011

Årets ledare 2011

Årets ledare 2011 - Bengt Oskarsson


Stort grattis till utnämningen Bengt!
Här kan ni läsa motiveringen och en intervju med Bengt:

Årets spelare & årets junior 2011

Årets spelare 2011 - Thomas Wiede

Stort grattis till utnämningen Thomas!
Här kan ni läsa motiveringen plus en intervju med Thomas.

Årets junior 2011 - Loo Stening

Stort grattis till utnämningen Loo!
Här kan läsa motiveringen plus en intervju med Loo.

En plats kvar i Mellandagsboule i Åstorp

39 av 40 lag är anmälda till Mellandagsboule i Åstorp den 28/12. Vilka ska ta den sista platsen i tävlingen? Det kan bli livestream från Mellandagsboule i Åstorp. Vi får se hur det blir med det. Jag återkommer med besked här.
Mellandagsboule i Åstorp är nu fulltecknad, 40 lag anmälda.

Tävling med mycket prispengar i Frankrike

måndag 12 december 2011

Bilder från Juniorvinterspelen i Jönköping



















Copyright Peter Johansson

Lyckad juniortävling i Jönköping

Juniorvinterspelen i Jönköping 10-11/12


Finalisterna i dubbeln tillsammans med en av arrangörerna av Juniorvinterspelen. Från vänster: Ivar Liljegren, Paul Johansson, William Silfverberg & Sebastian Hjortander. Prisutdelare & arrangör: Henri  Von Eggers Patron.

I helgen var jag i Jönköping för att livesända Juniorvinterspelen. Jag var tveksam till att åka dit och sända pga det inte fanns fast bredband i hallen utan jag var tvungen att använda ett mobilt bredband, vilket inte är den bästa förutsättningen att livesända med, men med facit i hand så blev det okej.

 
Vi kom till 
Club I'Stan Boules boulehall runt klockan 09:30. Jag möts av trevligt mottagande och en hall som jag personligen blev positivt överraskad av. Jag hade aldrig varit där innan. Det är en hall med två olika rum, i det ena rummet är det högt till tak och med en stor balkong. Det andra rummet är mindre och lägre i tak. Om jag har rätt för mig så är där totalt 12 banor.
 
När vi kom dit så var där redan lite ungdomar och föräldrar. Samlingen skulle vara klockan 11:00, men blev något förskjuten pga vi fick vänta in några ungdomar. Totalt kom 49 ungdomar till start. Tyvärr var där ett antal ungdomar som inte kom av olika anledningar. Jag kan bara säga att det är synd om dem som missade denna trevliga tävlingen.

 
Cirka klockan 11:30 startade spelet. Det spelades trippel, monrad med ABC-slutspel. Trippelspelet slutade på kvällen med en efterföljande kul prisutdelning. Trippeln vanns av Ida Persson & William Silfverberg som bara var två i sitt lag. Laget besegrade 
Frida Laagen, Hugo Johansson, Cajsa Qvarnström. Segersiffrorna blev 13-7. Tiden när trippelspelet var över minns jag inte exakt.
 
Efter god mat fortsatte tävlingen med att påbörja dubbelspelet så att ungdomarna kunde åka hem i bra tid på söndagen. Många bodde ju en bra bit ifrån Jönköping. Dubbelspelet var monrad med ABC-slutspel. Vi avslutade lördagens spel strax innan klockan 21:30. Det var trötta, men positiva och glada ungdomar jag fick se på kvällen. Vi bodde på en mysig herrgård.


Söndagen började klockan 07:00 med gemensam frukost. Efter frukosten packades bagaget ihop och vi åkte till hallen cirka klockan 08:15 för dagens dubbelspel. Spelstarten var klockan 09:00. Spelet pågick till cirka klocka 14:00. Dubbeln vanns av Ivar Liljegren & Lukas Johansson som besegrade Sebastian Hjortander & William Silfverberg. Segersiffrorna blev 13-10 för Sörbyängsspelarna.


Sammanfattningsvis så vill jag säga att Juniorvinterspelen var en lyckad och välarrangerad tävling med Henri Von Eggers 
Patron i spetsen med hjälp av Jonny Patron, Thor Ahlstrand, Anders Lindberg & Club I'Stan Boule. Alla ska ha en eloge för tävlingen. Härligt att får vara med om Juniorvintespelen och träffa alla positiva, trevliga & glada ungdomar.

Jag hoppas verkligen att det kan bli en återkommande tävling för det här var verkligen lyckat och ungdomsboulen behöver det. Ungdomarna är boulens framtid. Jag tycker det är viktigt att de ska få synas och att det satsas på dem.


Jag ångrar verkligen inte att jag var i Jönköping i helgen och livesände Juniorvinterspelen. Jag har sänt mycket, men detta är absolut en av de roligaste tävlingarna som jag har sänt.


Tack alla ni som gjorde tävlingen möjlig och tack alla ungdomar!

Här hittar ni alla videos från helgens sändningar: 
http://www.justin.tv/asums_bk_boule/videos

söndag 11 december 2011

Juniorvinterspelen i Jönköping

Imorgon kommer jag att lägga upp ett reportage om Juniorvinterspelen i Jönköping här på min blogg. Här hittar ni videos från hela helgens spel: http://sv.justin.tv/asums_bk_boule/videos