lördag 7 januari 2012

Fyrlingen: Morgondagens åttondelsfinaler är klara.

Så här ska morgondagens åttondelsfinaler spelas:
Lag Patrik Andersson HPK - Lag C J Möller IST
Lag Giza LID - Lag Eklund IST mfl.
Lag Hugosson - Lag Johansson HÄL
Lag Czapó SCP - Lag Andersson BON
Lag Silfverberg mfl. - Lag Bergström BVP/HPK
Lag Hallberg KÄR - Lag Skult SCP
Lag Ali Abdi Aden SIT - Lag Hervieu BRO
Lag Andersson CPC - Lag Oskarsson ÖDE

Spelstart klockan 08:30.

B-slutspelet
C-slutspelet

Fyrlingen: Lagen som är klara för A-slutspel

Lagen som är klara för A-slutspel efter dagens tidiga spelstart:
Henrik Hugosson LID/Niklas Carlén LID/Alexander Norin LID/Marcus Enbom BOO
Stefan Giza LID/Tove Orrbeck KÄR/Pablo Patron KÄR/Patrik Wiik KÄR
Håkan Hallberg KÄR/Jonny Patron KÄR/Henri V E Patron KÄR/Viktor V E Patron KÄR
Davy Johansson HÄL/Andreas Petersson HÄL/Bo Haraldsson HÄL/Björn Åkerberg LID


Just nu spelar gruppspelet i den sena spelstarten. De började spela kl. 15:00.


Här hittar ni resultat från Gruppspelet

Resultat Fyrlingen

Omröstningen är avslutat. Resultatet ser du här.

Resultat omröstningen


fredag 6 januari 2012

Vilket lag vinner Fyrlingen 2012?

Jag har tittar en hel del på startlistan över lagen som ska spela Fyrlingen och även på lottningen. Jag måste börja med att skriva att det är många bra lag som kommer att spela i år. Mitt tips är att fjorårets segrande lag Patrik Andersson/Jimmy Löf/Thomas Wiede/Johan Skagerlund kommer att försvara sin titel, men jag vet också att det är många bra lag som vill vara med i segerdiskussionen i Fyrlingen 2012. Jag tycker lag Patrik Andersson/Jimmy Löf/Thomas Wiede/Johan Skagerlund är ett komplett och stabilt lag med två bra landslagspelare i spetsen och det är ett lag med rutin. Patrik Andersson & Thomas Wiede gjorde en bra insats i EM i Göteborg. Jag var på plats och livesände fjorårets Fyrlingen. Jag fick se när laget tog sin titel efter en mycket spännande final där laget vände underläge efter trippeln genom att vinna båda dubblarna. Jag hade också förmånen att samspråka med de fyra spelarna. Enligt min uppfattning är det fyra spelare som är både trevliga på och utanför banan. 

De här lagen tippar jag kommer gå till semifinal:
Patrik Andersson/Jimmy Löf/Thomas Wiede/Johan Skagerlund
Joachim Andersson/Jessica Johansson/Rickard Nilsson/Tobias Svensson
William Silfverberg/Emil Pedersen/Launy Larsen/Bruno Le Boursicaud
Kristian Eklund/Jonas Jacobsen/Dick Nilsson/Bo-Göran Stare

Kom gärna med egna tips på vilket lag ni tror vinner Fyrlingen 2012 och vilka lag ni tror kommer gå till semifinal. Jag uppskattar om ni skriver ert riktiga namn och gärna mailadress och att ni vågar stå för era synpunkter. Tack. Anonyma kommentarer värderar jag väldigt lågt, jag bryr mig knappast inte alls om dem.

Som avslutning vill jag önska alla som ska spela Fyrlingen lycka till. Jag vill också önska arrangörerna med Herman Thorell i spetsen lycka till. Ni lyckas säkert ännu en gång få till ett mycket bra arrangemang av Sveriges bästa inomhustävling. Det här året med spel på ett nytt underlag. Intressant.

torsdag 5 januari 2012

Ett hittat videoklipp från Mellandagsboule

Jag kollade lite i min externa hårddisk och hittade där bland annat ett videoklipp från Mellandagsboule i Åstorp som inte har visats innan. Videoklippet är från semifinalen mellan Andreas Strandberg/Rickard Nilsson & Joachim Andersson/Jimmy Löf. Jag har också några andra icke visade videoklipp i mitt arkiv. Jag får se om jag lägger upp de också. 

Boulelegenden Bengt Månsson fortsätter!

Jag blev mycket glad när jag fick läsa att boulelegenden Bengt Månsson kommer fortsätta att spela. För mig är det stort att en spelare som har vunnit det mesta som går att vinna i Sverige och har vunnit flest tävlingar av alla svenska spelare väljer att fortsätta spela.

Jag har tittat på alla VM-filmer med Bengt och jag kan säga att det är magiskt för mig att se honom spela. Sen fick jag den stora äran att träffa och se Bengt spela när jag livesände Hangarmixen i Malmö och jag har bara gott att säga om denna trevliga, ödmjuka och snälla person, plus så är han ju en mycket, mycket bra spelare. Nog den bästa i Sverige genom tiderna än så länge.

För mig är det mycket stort att Bengt satsar på en fortsättning och jag tror att han har mycket att ge på gruset. Jag anser att det är en stor vinst för svensk boule att Bengt kommer tillbaka igen. Jag ska också medge att nu kittlar det en hel del att kanske plocka fram utrustningen igen och livesända någon/några av Bengts kommande tävlingar. Vi får se hur det blir med det, men det kittlar onekligen.

Välkommen tillbaka Bengt!


söndag 1 januari 2012

Livesändningar 2012?



Hej. Jag vill önska er alla en god fortsättning. Nu är det 2012. Ett nytt orört bouleår. Jag hoppas vi kommer att få ett bra och trevligt bouleår 2012.

Jag har funderat en hel del angående livesändningar av boule 2012. Jag har också diskuterat en hel del med den mannen som har hjälpt till med sändningarna. Vårt beslut var absolut inte lätt att ta, men vi har bestämt oss för att låta livesändningarna vila på obestämd tid.

Nu undrar ni säkert varför vi väljer att göra det. Innan jag berättar det vill först säga tack till alla er som stöttat oss och visat att ni gillar våra sändningar. Jag vill också framföra ett speciellt tack till alla tillmötesgående arrangörer, spelare mm. Jag vill också framföra två speciella tack. Jag vill tacka Svenska Bouleförbundet och där ett speciellt tack till ordförande i tävlingskommittén Pontus Thuresson för hans positiva bemötande och så vill jag framföra ett speciellt tack till Anders "Ante" Strand för bidraget och för hans alltid lika positiva inställning till våra sändningar.

Varför väljer vi då att låta livesändningarna vila? Först och främst vill jag säga att mitt privatliv är viktigare än all boule i världen. Jag startade upp livesändningarna för att jag tyckte det var kul, men sen har jag märkt från en del håll att det nästan tas för givet att jag/vi bara ska köra på. Så vill jag inte att det ska vara. Jag vill sända för att jag känner för att göra det, inte för att andra nästan kräver det. Livesändningarna behöver finansieras och varken jag, mannen som hjälper mig med sändningarna eller min klubb är intresserade av att göra det. Det kostar en hel del att finansiera bland annat resor, boende och uppehälle. Vi skulle också vilja förbättra våra livesändningar genom att sända med bättre utrustning och det kostar ju också pengar. Vi behöver också ha fler som vill hjälpa till med att filma, kommentera mm.

Det kan komma en dag när vi känner för att livesända igen, men då ska det jag har skrivit ovan vara löst och vi ska känna för det. Just nu finns inte den känslan.

Än en gång tack till alla er som stöttat våra livesändningar!